Veuve Clicquot Rich inspirerar till sommarens fräschaste bubbeldrinkar!

Tillsammans med min vän driver jag även Instagramkontot @bubblesnblast som är dedikerat till bubbliga drycker och tillbehör till det. Vi var på ett sådant trevligt event i regi av Veuve Clicquot som jag även tror kan inspirera er som följer mig här. Härliga tips inför sommarens alla bjudningar. Det var underbart lyxigt att bli inbjudna till Restaurang Bardot på bubbelevent en blåsig eftermiddag i april! Arrangör var Spoilconcept, som tillsammans med Veuve Clicquot lanserade sin nya Veuve Clicquot Rich Rosé.

Fokus under eftermiddagen låg på att blanda champagne med lite oväntade tillbehör. Grymt kul och spännande att upptäcka hur smakerna harmoniserar tillsammans. Mysiga Restaurang Bardot hade dukat upp runda bord med dignande delikatesser som ostron och olika typer av snittar. Vi älskar snittar! Inspirerande och kompetenta Linda Hellman, Brand Manager för Veuve Clicquot, LVMH Sverige lotsade oss genom eftermiddagens upplägg, och vi lutade oss tillbaka i de mjuka sofforna och lyssnade.

Veuve Clicquot Rich och Rich Rosé är båda riktigt goda i sig själv, men för att lyfta fram smakerna och förstärka upplevelsen bör ni testa att servera dessa i stora, kupade glas tillsammans med is och tillbehören nedan. Skär upp en variation av ingredienser, ställ fram en ishink fylld till bredden och uppmana till åtminstone 3-4 stora iskuber per kupa. Låt dina gäster blanda och mixa sina egna kombinationer av sina drinkar. Garanterad succé!

Dessa härliga kombinationer tar vi med oss in i sommardrinksäsongen:

Korka upp Veuve Clicquot Rich eller Rich Rosé och testa!

Fruktig drink: Ananas & Grapefrukt

Ovanlig/elegant: Svart te (t.ex. Earl Grey)

Fräsch drink: Lime & Ingefära

Vi hade även nöjet att testa en ny exklusiv utgåva med druvor från fyra decennier – Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old.

Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old är tillverkad av viner som har valts ut för sin friskhet, generositet och struktur från året 1988, 1996, 2006, 2008, 2009 och 2010. Denna goding finns att avnjuta på utvalda restauranger, barer och hotell samt beställning via Systembolagets privatimport för 699 kr. Helt klart en underbar champagne som passar utmärkt till alla sommarens högtider och fester.


Fyllda av sommarinspiration, goda champagnekombinationer och delikata snittar sammanfattar vi detta lilla bubbelevent som ett av vårens absolut trevligaste! Bra Veuve Clicquot!

Veuve Clicquot Rich Rosé 

Druva: Pinot Noir 45% (varav rödvin 16%), Meunier 40% samt Chardonnay 15 %

Flaskans design: Veuve Clicquot Rich Collections silverfolierade flaskor bär de klassiska emblemet. De skiner i solljus och gnistrar självlysande om natten.

Bubbles n´blast betyg: En härlig roséchampagne med mycket sötma och toner av röda frukter och underbar att testa att blanda härliga champagnedrinkar med. Och flaskdesign är supercool. Den sticker ut och tar plats samtidigt som den andas kvalité och lyx. Det gillar vi.

Beställning via Systembolagets privatimport för 500 kr

_____________________________________________________________________

Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old

Druva: Pinot Noir 47 %, Chardonnay 27 % och Meunier 26 %

Bubbles n´blast betyg: En underbar champagne som är svår att göra någon besviken. Den är kraftfull men fräsch med lång eftersmak. Helt klart en champagne vi kommer att beställa hem för sommarens lite mer festliga tillfällen.

Beställning via Systembolagets privatimport för 699 kr

_____________________________________________________________________

Här hittar du Bubbles ´n Blast-bloggen.

Write a comment