Livet i villan med ateljén

Jag har turen att varje år bli inbjuden på öppet hus hos min vän och hennes man i detta härliga hus som både fungerar som bostad och ateljé.

Om huset: Ursprungshuset är från 1850. Huset var från början ett epidemisjukhus som senare byggts om till disponentvilla m.m. På baksidan av huset finns en nybyggd modern ateljédel. Huset fungerar som ett ateljéhus med möjlighet att ta emot grupper och festarrangemang.

För att komma in i huset går man genom orangeriet och just nu ser det ut så här. Galet vackert och inspirerande.

Och här har vi mina vänner Anette Gullmander och Anders Wallin. Anette och jag delade ett hus förr som var en stor villa som Anette köpte och rustade upp och sedan omvandlade till lägenheter och bostadsrättsförening.  Jag köpte en av de lägenheterna i fina Villa Eknästet. Men nu har vi alltså båda flyttat.

villaeknästet
Villa Eknästet som jag och Anette bodde i. Läs en artikel om det huset här.

Anettes man Anders Wallin är konstnär och har sin ateljé i villan och håller också kurser i akvarellmålning både i Sverige och utomlands. Dröm att åka med på en sådan till typ Italien eller Frankrike. Jag älskar tanken på att vara konstnär, jag vill nog egentligen vara det.

Anette är inredare (det kommer ni se lite längre ner på bilderna som visar just inredningen och stilen i huset.) Senaste tiden har hon arbetat med sitt projekt ”Villagatan1” som hon nu helgen alltså hade smyglansering för. Så här beskriver hon det själv:

”I ateljén på Villagatan 1 möttes inredaren (jag) och konstnären (han), tycke uppstod.
Med inspiration av Anders akvareller har jag skapat en kollektion inredningstextilier.”

Tygerna består av 100% lin och trycken framställs med miljövänliga färger och utan kemikaliebehandlingar. I helgen såldes kuddar och dukar.

Hela projektet och idén rimmar så bra med det Anette en gång sa i en artikel i SVD och beviset att hon är en grymt duktig inredare med förmåga att se detaljer. Anette har stor del i att jag liksom på riktigt började intressera mig för inredning. En riktig inspiratör!

– Först lägger man ner massor av pengar på själva bostaden. Sen spenderar man resten av pengarna på soffor, kök, badrum och platt-tv, men inte en krona på det andra – som konst, tyger, lampor och vackra föremål. Allt det där som gör att ett hem får en själ, säger Anette.

Är sjukt imponerad av Anettes driv och att ta idé till verklighet. Kolla in, njut och låt er inspireras.

Alla Anettes produkter ur serien ”Villagatan 1” kommer snart att finnas till försäljning. Tjohooo! Håll utkik på hennes Instagram @villagatan1

Nedan följer bilder på Anders och Anettes fantastiska hem/ateljé. Missa inte all vacker konst som i de flesta fall är Anders verk.

img_2219.jpg

Write a comment