Julklappar till den inredningsintresserade

Nu är den snart här, julen. Undertecknad kommer faktiskt för första gången på 38 år fira jul utomlands i år. Eller fira och fira, jag kommer ju inte fira i traditionell bemärkelse utan planerar att ta det väldigt lugnt.

Hur som, har funderat på det där med julklappar och vad jag i alla fall önskar mig och tror att fler kanske sneglar på dessa prylar för hemmet. Kommentera gärna vad ni önskar er så får jag se. Listan är utan inbördes ordning

 1. Filt från Hermes  (som är filtarnas filt)

Och det är faktiskt (nästan) omöjligt att motivera ett köp på över 10 000 sek för en filt. Men den finns alltid med på mina önskelistor och en dag kanske någon faktiskt kan motivera ett köp på över 10 000 sek till moi. Har icke hänt än, men hoppet är det sista som överger en. Denna goding finns i flera olika färger men just nu är jag mest sugen på den i färgen svart eller grå.

Bild: Jeanette Rattfeldt, Instagram @rattfeldt

2. Bäddset med hotellfeeling

Finns många varianter på dessa. Ett dyrare alternativ Ralph Lauren´s bäddset men tycker icke att man ska förkasta Häxört från IKEA som faktiskt är så trevlig att jag dedikerat ett helt inlägg kring denna produkt.

Bild3
Bäddset från Ralph Lauren, filt från Hermes och ranunkel som är en fin blomma att ha på nattduksbordet. Bilder från Pinterest och Hermes


Min säng bäddad med Häxört från IKEA 299 sek


3. Lampor

Jag tycker verkligen att lamputbudet har blivit så mycket bättre och större de senaste åren. Här är några jag gärna skulle vilja ha.

 1. Flos ljuskrona ca. 13 000 SEK
 2. Ellos Home, Cube 749 SEK
 3. Ellos Home, Gatsby 1699 SEK
 4. The Sofa Store, Row 899 SEK
 5. Mio, Mandy 249 SEK
Bild1

3. Detaljerna

Kategorin är oändligt stor, men här är några grejer som jag tror de flesta som gillar att piffa i hemmet kan uppskatta.

 1. Kudde, HM Home 79 SEK
 2. Kudde, Ananas från HM Home 79 SEK
 3. Rund spegel, HM Home 299 SEK
 4. Vänskapsknuten, Svenskt Tenn 2200 SEK
 5. Kruka Hylta, Blomsterlandet 39 SEK
 6. Doftljus med tofs, Rusta 70 SEK
Bild1

Jag hoppas att det kan inspirera er och kanske finns era grejer med ovan och för er som ska köpa julklappar till den inredningsintresserade hoppas jag att detta kan hjälpa er.

Nu ska jag sticka på öppet hus och smyglansering av min väns tyg/inredningskollektion samt hennes mans tavlor. Dessutom är huset de bor i helt fantastiskt så jag ska försöka få ihop ett par bilder så ni får se hur livet i en ateljé/villa är. Bra söndagsnöje.

Write a comment