Barock blomsterjul på Drottningholms Slott

Förra helgen besökte jag Drottningholms Slott för att besöka julmarknaden och även titta på utställningen Barock Blomsterjul (OBS! Sista helgen nu 10-11 december som den visas). En toppenutflykt som ger näring åt alla mina huvudintressen kan man väl säga. Det vill säga historia, kungligt, inredning och blomsterarrangemang. Lycka kort och gott.
Och visst är det vackert slottet. Alla årstider är det där. På sommaren kan man gå i slottsparken och strosa. Jättehärligt. Det finns dock något som inte är jättehärligt och det är att den där Drottningholmsvägen som leder ut till slottet i stort sätt alltid bjuder på kö.
Först lite bilder på miljön runt och exteriörbilder
Som vanligt när jag besöker slott så försöker jag kika på detaljer. Detaljer som man skulle kunna ta in i sitt eget hem. Under nästa vecka kommer jag skriva och visa bilder på dörrar från slott. My god vilka dörrar det finns alltså. Mer om det sen.
Tyger på väggen är inte helt fel.
Väggarna är ofta klädda med tyg i våra svenska slott och det är superfint. Möjligen en aning opraktiskt om man har mindre barn hemma alternativt katt. Men att hitta vackra tycker och rama in fungerar ju alldeles utmärkt i dessa fall (och annars också.)
Är helt förälskad i denna nyans av blått kombination med guld.
Är man sugen på att ha likadana elementskydd som Kungen (möjligen) har så kan man försöka fixa en replika på detta.
Just nu kan man alltså se den mycket trevliga utställningen Barock Blomsterjul och nedan följer bilder från den och kanske kan du hitta inspiration till dina egna jularrangemang. Enjoy!
Om utställningen: En färgsprakande upplevelse i julens tecken. Utställningen ‘Barock Blomsterjul’ är en blomsterfest skapad av hovflorist Claes Carlsson i Drottningholms slotts främsta barockmiljö.
Underbart vacker utställning så jag kan verkligen rekommendera ett besök.
Och så lite julinspiration också.
Hej då Drottningholm, vi ses i vår igen.

Write a comment