Julinspiration – Less is more

Nu börjar den härliga tiden då man får julpynta. Jag är dock av den sorten som föredrar less is more när det kommer till julpynt. Jag brukar bestämma mig för ett par färger per jul som jag sen kör rakt igenom så att det inte blir som en cirkus hemma. I år kör jag på grönt (växterna), vitt, blått och guld. Möjligen ett par inslag av rött om det lirar bra med det andra.

Jag var på Kungliga Slottet (fullständigt inlägg här) förra helgen och fick lite julinspiration som jag har försökt mig på här hemma.
Bild ovan tagen på Kungliga Slottet.
Körde en enklare variant här hemma. Julkulor och sådant får vänta till jag släpar in en gran. Tycker att det är fint med detta då det är just enkelt.
Och här är ett exempel när man adderar något litet rött. Kan rekommendera att köpa choklad på NK Konfektyr i juletider för då får man i fina röda förpackningar likt denna i siden ovan.
Krans över spegeln är fint. Jag har valt en enkel lingonkrans och återigen så tycker jag att det visar att det är så vackert med lite lagom. Jag har spikat fast bandet till kransen bakom spegeln och hängt den över.
Hyacinter är magiskt. Fantastisk doft och vackra.
Och så lite rött. Tycker det passar fint när det finns en annan del i inredningen som plockar upp det. Det finns rött på några tavlor på min tavelvägg i köket.
Min snälla granne kom med en liten gran som hon platerat och visst blir det fint? Dessutom kan man plantera ut den i skogen igen när julen är över.
Och när det gäller blombuketterna tycker jag att vitt och olika nyanser av grönt är superfint både över jul och nyår.
Jag har tjatat lite om julkatalogen från NK i år på Insta, men den är ju så grymt fin i år. Har inte direkt kollat i den, men framsidan är liksom så fin att den är snygg att ha framme. Och passar ju grymt bra till mina julfärger i år, NK måste ha tänkt på mig när de producerade den. Japp, så måste det givetvis vara. Ljusstaken som är formad som en förgylld gren är från Indiska.
Och lite mer inspiration kring vit/gröna buketter.
Glasunderlägg från Drömhuset (Ö-malm), morteln är en present och barstolar från Kartell (modell Masters).

Write a comment