Min badrumsdröm – the full story

Nu är min badrumsdröm äntligen förverkligad och jag hoppas att mitt inlägg kan fungera som inspiration om du har en badrumsrenovering framför dig. I synnerhet om älskar mässing i badrummet som jag gör. I alla fall just nu.

Har fått en del kommentarer att mässing kommer gå ur mode och självklart kommer det att göra det men att byta blandare är genomförbart. Kakel är knivigare att byta och även här har jag fått höra att marmor är så 2014-ish men jag tycker nog att marmor håller över tid. Jag menar romarna byggde ju sina bad marmor så jag tror att det håller.

Att renovera badrum är en riktigt utmaning mentalt när det kommer till val, hålla kolla på leveranser, jämföra material och priser och inte minst stå emot vad alla andra tycker och faktiskt följa det man själv tycker är fint och det man vill ha i sitt hem. Även plånboken blir belastad men man får hoppas att det betalar sig den dagen man ska sälja huset.

Jag ville ha ett ljust badrum och med en känsla av hotellbadrum så valet föll på marmor. Jag velade länge om jag skulle köra äkta marmor eller ett kakel med marmorfeeling – det föll på det sista och detta för att underhållet på riktig marmor är jobbig, dessutom är marmor känsligt för fläckar osv. Jag valde kakel från Lhådös Kakel och sorten heter Royal Marble Statuario Blank. Plattorna har storleken 30×60 cm. Om man har ett badrum som inte är svinstort är det smart att ta lite större plattor då man får känslan av att rummet är större än det faktiskt är och det är ju tacksmat. Samtidigt är man glad att badrummet inte är vansinnigt stort då just detta val är rätt dyrt (ca. 800-100 sek/kvm.)

Tvättställ, tvättställsblandare och tvättställsploppen(?) är från Tapwell och jag har beställt allt genom Badhuset.se som by far var den bästa av de leverantörer jag använde och att ha en bra samt engagerad leverantör gör allt så mycket enklare. Elin på deras kundtjänst är underbar och en dröm när man som kund är en aning osäker.

Kommoden och tvättstället är från Svenbergs från deras Forma-serie och i färgen grå beställd genom Badhuset.se. Man kan få i princip vilken färg man vill och välja vad man vill ha för beslag, form på tvättstället (jag har valt helt fyrkantigt med breda kanter på sidan för att ha yta att placera saker man tycker är fina.) Jag valde ett utfräst handtag som är guldfärgat. Att köra på något dyrare badrumsinredning tror jag på då jag har sett att exempelvis IKEA´s tenderar att ta skada snabbare av fukt.

Ovanför tvättstället har jag valt en rund spegel från Svedbergs (modell: Jenny med guldkant) som är ett skåp för mindre prylar.  Har valt att inte ha fler väggskåp för att inte dölja kaklet oc dessutom ger det mer rymd och känns luftigt. Att välja en rund lösning istället för ett standarbadrumsskåp tycker jag gjorde mycket för heltheltskänslan.

Tackduschen gör att man får den där lyxiga känslan tycker jag. Allt beställt genom Badhuset.se och fabrikatet är Tapwell.

Balndaren i mässing. Love it!

Denna modell har ett stilrent och vackert handmunstycke.

Jag valde att installera handukstork och golvvärme som värmekällor i badrummet. Elementet togs alltså bort. Det är viktigt att inte glömma att när man väljer golvvärme ska den klara av att värma upp hela rummet är och inte enkom är för trivselvärme i detta fall lägger man värmeslingorna tätare så att dessa genererar mer värme. Detta kan man prata med personen som lägger golvärmen. Handukstorken i mässing är från Nordhem och modellen heter Kaknäs.

Man behöver ju hänga av sig kläder och annat och för det har jag en hängskena på badrumsdörren i mässing.

Krokarna i mässing är från är från Miller

Badrumslampan ovanför spegeln tycker jag var det svåraste och jag är inte helt nöjd. Tyvärr är utbudet av lampor för badrum något begränsat upplevde jag. Jag valde i alla fall en klassisk badrumslampa från By Rydens och modellen heter Skina. 
Och när ni är klara med alla val och framförallt renoveringen dricker man skumpa och tittar på en bild hur det såg ut innan och ryser samtidigt som man berusar sig på dyrbara bubblor i sitt nya badrum. Mycket trevligt.
Före. Dagen då renoveringen började. Hela renoveringen utfördes av Drawc Bygg AB och jag kan verkligen rekommendera dem. Proffsigt, på tid och en lyhörd arbetsledare.

Write a comment